Пятница, 10.05.2024, 01:09
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Регистрация | Вход
Статистика
Rambler's Top100
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Новое на сайте
[02.03.2016]
Відсвяткували!!! Гот... (0)
[17.01.2015]
Різдвяні канікули 20... (0)
[14.01.2015]
Різдвяна зіронька 20... (0)
[11.11.2014]
Об участии в фестива... (1)
[09.10.2014]
Х-фактор. Дети (0)
Главная » 2013 » Июль » 2 » Гран-прі міжобласного мистецько-краєзнавчого фестивалю «Братина» у Нетішині !
Гран-прі міжобласного мистецько-краєзнавчого фестивалю «Братина» у Нетішині !
21:50
Регіональний конкурс сучасної пісні та співаної поезії «Гремислава» проводиться в рамках міжобласного мистецько-краєзнавчого фестивалю «Братина».
І фестиваль,  і конкурс проходить щорічно уже 8 років поспіль на Тернопіллі, в мальовничому куточку Шумського району. Дата проведення щороку інша, адже фестиваль приурочений Дню Святої Трійці. Відповідно, минулого року він відбувся 3-4 червня, а цьогоріч – 23-24 червня. Проходить фестиваль недалеко від с. Стіжок, серед лісів, біля підніжжя Данилової гори, на якій стоїть храм Святої Трійці (ХІІІ – ХІV ст.).
Назва фестивалю «Братина» походить від назви своєрідної чаші, яка у давні часи була не лише засобом для пиття, а й символом єднання та братання. Не випадковим є і місце проведення фестивалю. Відомий князь Данило Галицький, будуючи великі міста Львів, Холм, Кременець, заснував і «Данилів град» поблизу села Стіжок. Тому й гора посеред дрімучих лісів має назву Данилова.
Щодо мети проведення фестивалю, то це - повернення давніх традицій. Адже, як відомо, у давні часи до храму Святої Трійці люди ходили на прощу. І у ті дні біля підніжжя гори відбувалися ярмарки.
Сучасний фестиваль «Братина» - це і виступи фольклорно-етнографічних колективів, і колоритний ярмарок, і навіть майстер-класи віl народних майстрів та умільців. 
Назва конкурсу сучасної пісні «Гремислава» також невипадкова, бо це - давнє слов’янське жіноче ім’я. Проходить конкурс напередодні фестивалю на базі дитячого оздоровчого табору «Гайдарівець», що теж недалеко від Шумська.
Вік учасників – від 7 до 35 років. Середня категорія – 13-17 років – налічувала цьогоріч 10 учасників. Саме у цю категорію потрапила і 14-річна Вікторія Олійник, солістка зразкової студії естрадного співу «Срібні нотки» (кер. Ольга Дьячина). На розсуд журі Віка представила пісні: «Світ мій» (сл. і муз. Катерини Прищепи) та «Молдавська хора» з репертуару Неллі Чобану, адапт. Переклад Іванни Олійник). Вразивши журі підбором  репертуару (до речі, пісні на конкурсі виконуються виключно українською), костюмами, виконавською майстерністю та артистичністю, здобула абсолютну перемогу, отримавши Гран-прі конкурсу. Варто зазначити, що минулого року Вікторія вперше побувала на даному конкурсі, і повернулася додому з дипломом лауреата ІІ премії. Цього року готувалася іще наполегливіше та вірила у свою перемогу.
24 червня під час фестивалю «Братина» відбулося урочисте нагородження та  гала-концерт переможців конкурсу «Гремислава». Віка отримала диплом володаря Гран-прі, величезну вазу ручної роботи з логотипами фестивалю та море вітань і нових знайомств. До речі, того дня вона мала змогу виступати на одній сцені з всесвітньовідомим національним заслуженим академічним українським народним хором України ім. Г.Г.Верьовки та відомим українським гуртом «Вася Club».
Уже повернувшись додому, Віка отримала запрошення від організfторів фестивалю «Братина» та конкурсу «Гремислава» дати невеличкий сольний концерт у м. Шумськ 7 липня під час святкування Івана-Купала.
Вікторія щиро вдячна своєму педагогу Ользі Сергіївні Дьячиній за розуміння, підтримку та мудрі настанови. Завдяки отриманим знанням, та спільній наполегливій праці вона має змогу творчо зростати та досягати таких висот.
  P.S. У скарбниці перемог Вікторії Олійник це Гран-прі – перше. А от в «Вернісажу» та «Срібних ноток» - уже восьме!
Просмотров: 1783 | Добавил: shtirlits | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Июль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Фестивали

Copyright MyCorp © 2024 | |